Termoelementi

V proizvodnem programu imamo termoelemente v različnih izvedbah: Termoelementi s priključnim kablom, ravni termomelementi, oplaščeni termoelementi, termoelementi z bajonetnim priključkom, termoelementi z keramično cevjo...

Kabelski termoelementi

Kabelski termoelementi,S kabelskimi termoelementi lahko merimo temperature (od -200 do +1200°C - odvisno od senzorja) v posebnih izvedbah, tudi do +1500°C. Izdelujemo lahko od standardnih termoelementov do izvedb z navojnim priključkom in kablom, naležnih tipal ter tipal z bajonetnim priključkom.

Ravni termoelementi se uporabljajo za meritve visokih temperatur. Najpogosteje se uporabljata termopara K in S.  Sestavljeni so iz jeklene ognjeodporne ali keramične zaščitne cevi. Uporabljamo jih za meritve temperature do +1600°C, odvisno od izvedbe.ajanja.

Kompenzacijski kabli, izravnalni kabli, kabli za termoelemente Kompenzacijski kabli se uporabljajo za povezavo termoelementov do prikazovalnikov, regulatorjev ali krmilnikom. Na zalogi imamo več vrst kompenzacijskih kablov, dobavljamo jih tudi po naročilu. Kadar je v temperaturna tipala vgrajen pretvornik, se lahko uporabljajo klasični kabli.