Laboratorij za tlak in temperaturo

V našem laboratoriju za temperaturo lahko izvajamo tovarniške meritve temperature od -40 in do +600°C in meritve tlaka od -1 in do +1000 bar.
Pri naših partnerjih na terenu lahko izvajamo meritve temperature od -25 in do +140°C.

Tovarniški certifikat za temperaturo je dokument, ki potrjuje, da je merilna oprema, ki se uporablja za merjenje temperature v proizvodnji, prejela tovarniško kalibracijo in izpolnjuje ustrezne standarde natančnosti in zanesljivosti. Ta certifikat vključuje podrobnosti o opremi, kot so serijska številka, vrsta opreme, datum izdelave in podjetje... Za ta tip certifikata, kot za certifikat akreditiranega laboratorija, je potrebna sledljivost meritev na nacionalnem in mednarodnem nivoju z uporabo kalibracijske opreme, ki se redno kalibrirana v akreditiranih laboratorijih in priznanih nacionalnih meroslovnih inštitutih

Tovarniški certifikat vsebuje tudi informacije o tem, kako je bila opravljena kalibracija, kot so uporabljeni standardi, izmerjene vrednosti in merilne enote. Poleg tega certifikat navaja natančnost in mejne vrednosti opreme, ki se uporablja za merjenje temperature, ter podaja informacije o tem, ali oprema izpolnjuje zahteve za ustrezen standard kakovosti.

Tovarniški certifikat je pomemben dokument, ki ga lahko uporabimo kot dokaz o kalibraciji in zanesljivosti merilne opreme. V proizvodnji in drugih industrijskih okoljih se zahteva, da se temperatura in tlak merita natančno in zanesljivo, saj so lahko stroški ki nastanejo zaradi napačnih meritev bistveno višji kot je cena same kalibracije. Zato je pomembno, da se oprema, ki se uporablja za merjenje temperature in tlaka, redno kalibrira in preverja, da se zagotovi natančnost in zanesljivost meritev. 

Kalibracijske naprave

Za kalibracije tlaka v laboratoriju in na terenu uporabljamo naslednjo opremo:
 

Za kalibracije temperature v laboritoriju in na terenu uporabljamo naslednjo opremo: